blablablog

of facts and craps, news and views


why am I get reminded of Steve Tyler everytime I looked at this poster?






Gah.

Im not sure what's with my zodiac sign this month, whether my star crashes with Pluto or what, but all of the sudden, recently I've got all the updates about my former loves, intentionally, AND NOT.

My latest ex is in relationship now, just recently. So is the one before her, and it's recently too I guess. (congratulations to both of you)
And I've found out my ex-gf when I was in form 2, one when I was in form 5, and one during my diploma years, are now PROUD MOTHERS. Heh (congratulations to all of them too)

To add it all, 2 days ago, my ex whom I met on mIRC (haha? -_-) told me she wants me back. Random much? Lol.

Hm, whatever it is, what statuses they currently are, I suddenly feel like saying, thank you.
For all the memories, for all the good and bad times that shape the person I am today. Eventhough it might pinch a little to know the facts that I'm still alone, I take pride by saying congratulations to all of you, and that I'm happy to know that you're happy. I hope he can make you happy, because I cant. :)

*plays Julio Iglesias "To all the girls I've loved before''

To all the girls I've loved before
Who travelled in and out my door
I'm glad they came along
I dedicate this song
To all the girls I've loved before

To all the girls who shared my life
Who now are someone else's wives
I'm glad they came along
I dedicate this song
To all the girls I've loved before


Aku tengok jam.

Hampir pukul 3.
Hari ni dah 9 Oktober.

Patutnya team BENDERA (Benteng Demokrasi Rakyat) nak serang Malaysia melalui Kalimantan, masuk ikut Pontianak (Sarawak) dgn Nunukan (Sabah), semalam. Ini yang aku baca thru interview wartawan theStar dengan leader BENDERA, Adian. [link]

Tapi sampai hari ni takde pape pon. Aku bukan nak sombong or riak. Hati pun mcm takut sikit.

Sebab dorang cakap dorang kebal.
Sebab dorang cakap dorang ada ilmu.
Sebab dorang cakap dorang dah masuk senyap-senyap.
Sebab dorang cakap dorang dah pakat dengan pekerja Indo kat sini.

Tapi, masih tunggu jugak. Kot-kot ada chaos dkat Kuching. Kalau ikut plan dorang, 200 orang datang dulu, yang lain akau menyusul kemudian. Kalau ikutkan jadual dorang, ni aku summary kan:

9 Oktober - 200 orang akan ke berangkat dan dijangka tiba di Malaysia 14 Oktober (lama tu, dorang jalan kaki kot)
11 Oktober - 125 orang
15 Oktober - 125 orang lagi
17 & 19 Oktober - 600 orang
22 Oktober - 400 orang
25 Oktober - team terakhir, 50 orang team medik (siap ada team medik tu)

so complete 1,500 orang yang akan datang Malaysia.
jadi tah tidak, aku tak tau. harap dorang ni main2 je la.
kalau jadi datang pun, takut2 semua terus mintak kerja kat sini

Wallahualam





Ahad. 4 Oktober.


Bangun pukul 12tghari. Tipikal.
Check facebook dulu. Tipikal.
Tunggu setengah jam baru mandi. Tipikal.

Ingat balik today's to-do-list.
1. Hantar laundry.
2. Isi minyak.
3. Buang sampah.
4. Beli ridsect, contact lens solution dengan air mineral 2 botol.
5. Balik dari outing, nak basuh kasut yang dah kotor.

Settle mandi. Start enjin kereta, bawak sampah sekali. Buang terus, isi minyak. No. 2 & 3 done.
Angin kuat. Pokok semua goyang stok nak tumbang.
Teringat plak Ketsana typhoon dkat Philippines, Vietnam, Laos, Kemboja.
Uish. Ngeri.

Hantar laundry. Ingat nak lunch dekat Rafie Cafe. Tutup plak. Hampeh.
Pegi Wisma Sanyan terus. Beratur kat KFC. Sesak. Hari Ahad kan.
So ingat nak tapau je.

Tetibe mata tertangkap awek comel. Baby-T, hot pants.
Die usha balik. Muka Ibanese or Melanau. Comel. Lagi sekali aku emphasize.

Cashier KFC: Hello Selamat Petang. Makan sini atau bawa balik?
Aku: Makan sini.

Jeling2 lagi awek hot beratur kat line sebelah. Dapat meal, duduk kat corner, view memang luas.
Tup sorang lagi awek masuk dengan adik2 dia. Muka Melayu.
Ok ini semakin menarik.

Table sebelah dipenuhi amoi-amoi seksi. Muka dalam 15, 16 camtu
Dressing? Semua stok nampak peha beb. So bukan stakat peha KFC, peha amoi pun aku jamu arini. Shit this sounds wrong.

Eh, awek Iban tadi dah duduk. Datang plak boyfriend dia. Stok badan cam pelakon iklan Shieldtox. Hampa.

Tapi kepala otak dok pikir. Mane awek-awek hot ni datang? Selama ni kemain takde, tibe-tibe hari ni melimpah ruah plak awek cun kat Sibu ni. Aku rasa mesti sbab angin kuat pagi tadi. So angin tu tiup semua awek awek cun keluar rumah, and pegi Wisma Sanyan.

Terima kasih angin.

Habis makan, beli solution, beli mineral water.
Cuci mata sikit lagi, then plan nak round satu mall before chow.
15 minit kemudian, settle round satu mall. (Jgn gelak, mall kat sini kecik tahap toncet).

Pegi parking lot. Masuk kete. Bayar parking kat counter.
2 jam aku kat sini. Hulur tiket. Tet tet tet.
RM1.60.

Best kan sejam RM0.80. Mane nak dapat kat KL.
Toilet pun RM2.

Sampai rumah, layan winning eleven. Layan MTV. Tertido sampai pukul 7.
Tipikal.

Plan number 5, nak basuh kasut: Postpone.
Tipikal.

:)

Related Posts with Thumbnails

Followers

About The Blabber

My Photo
Kuala Lumpur, Malaysia
he's just another joe you happen to meet on the streets, in your bio class, in the elevator of your apartment. you know him, and soon will forget where did u meet him. he's insignificant like that :)
There was an error in this gadget

Recent Comments

ShoutBox


ShoutMix chat widget

Friends' Blogs